Element- en droomcoach

Over LUCID


daisy ip lucid droom en element coach
©FilipVanRoe

Daisy Ip

In 1974 werd ik geboren als een tweede generatie migranten-kind in Nederland. Door gebrek aan kennis van de taal en een generatiekloof was het voor mij moeizaam te communiceren met andere kinderen en mijn (Chinese) ouders.

Ik was al snel op mezelf aangewezen en begon onbewust een zoektocht om toch te kunnen genieten van mijn alleen-zijn. Zo ontdekte ik dat kracht gevonden wordt door het aangaan van allerlei uitdagingen.

Eerst moest ik natuurlijk uitvinden wat ik wilde gaan doen:

    •    Wie ben ik?

    •    Waar liggen mijn talenten?

    •    Wat is mijn droom, mijn passie?Een toneel- en muziekopleiding in Antwerpen voerde mij naar de boeiende wereld van theater, muziek en film. Daar ben ik nu nog altijd in actief: daarin vond ik mijn Element.

Na een scheiding en enkele moeizame genezings-processen van een postnatale depressie, een bore-out en borstkanker, ontdekte ik dat ik nog een tweede passie heb: het coachen van mensen die (opnieuw) hun Element zoeken. Hun ervaringen en verhalen inspireerden mij. Hun zoektocht begeleiden werd mijn passie, mijn Element.
Ik stelde mij open voor een onderdompeling in een bad van therapieopleidingen, cursussen en trainingen over persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei en de zoektocht naar persoonlijk geluk.


Zo ontdekte ik ook dat als je in je Element bent, je niet alleen passie hebt voor het leven, je werk en je zijn, maar dat het je ook een gezonde levenshouding geeft.Nu beleef ik samen met mijn Elementen, mijn vrolijke, rebellerende tienerdochter en mijn partner een uitdagend, gezond, liefdevol en creatief leven vol passie.

contact gegevens

 

Daisy Ip
Haantjeslei 160
2018 Antwerpen - Zuid
gsm : +32 486 72 73 25

klik hier om een mail te sturen.
Wat zeggen anderen?


"
Daisy is een sterke persoonlijkheid die op krachtige en liefdevolle wijze mensen wakker schudt waar ze mee bezig zijn en wat ze eigenlijk niet meer willen. In een veilig en warm klimaat mogen mensen zichzelf zijn. Tijdens de workshops wordt vooral onderzocht hoe je beperkende overtuigingen kunt omzetten naar meer steunende overtuigingen. 

Met die invalshoek geeft Daisy mensen de kans om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Dat geeft hen inzicht en brengt vertrouwen in hun eigen leven.
Daisy demonstreert haar missie door zichzelf te zijn en gefocust te blijven op haar doel. Je kunt zelf aanvullen wat dat voor jou is, bijvoorbeeld: Verbinding - jezelf zijn - bewust ZIJN creëren - Licht brengen,..., durven doen, helend effect,...
"
Annette Van Niel, consulente psychosociale begeleidster

"
Daisy's aanpak laat een groot respect zien voor de ware aard van creativiteit.
Met haar begeleiding duwt ze hier en geeft vertrouwen daar.

Op een eerlijke manier raakt ze elk aspect van je 'zijn' aan, om dan over te gaan op snelle en inspirerende acties. Ze weet heel 'het proces' helder en duidelijk te brengen.
"
Jean-Baptiste Dhondt, beeldend kunstenaar

"Ik heb genoten van de bijeenkomsten van the Dreamteam. In groep kennismaken met elkaars droomsymboliek en die te helpen ontcijferen vond ik enorm leuk en inspirerend. Met een niet aflatende zorgzaamheid begeleidt Daisy haar cursisten waarbij ze tijd maakt voor een grondige analyse van ieders droom. Ze helpt elk tot de essentie van zijn/haar droom te komen wat leidt naar meer inzicht en zelfkennis en uiteindelijk naar meer vreugde. Ik voel nu meer doorstroming tussen de droomwereld en mijn wakkere leven. Bewustzijn creëren in onze dromen leidt zonder twijfel naar meer bewustzijn in ons dagdagelijkse leven. Het maakt mijn leven voller en heler. Gaan slapen is nu een feest: ik verheug me op mijn droomreizen en ontwaak elke ochtend met een glimlach, dankbaar om de herinneringen die zijn blijven kleven. Dank Daisy!" - Monica Vanleke - Schrijfster van jeugdboeken 

"Waarom ik het "DREAM TEAM" van Daisy zo waardevol vond?
Omdat Daisy de perfecte begeleider bleek bij het ontrafelen van dromen.
Omdat we met een groepje gelijkgestemden, zonder oordelen, op zoek gingen naar de betekenis van onze dromen.
Omdat de hulp van anderen, zeker in het begin, zeer welkom was. Vaak zie je immers de zaken niet helemaal helder: "When you're in the picture, you don't see the frame".
Omdat Daisy, vanuit jarenlange analyse van eigen dromen en de studie van het onderwerp, een professionele hand reikte bij het droom-onderzoek.
En bovenal.........omdat het leuk was.
Ik ontdekte op een luchtige, soms op een wat diepgaandere maar ook op een grappige manier wat mijn drijfveren zijn en hoe ik tot mijn kern, mijn diepere " ZELF" kan komen.
Een aanrader dus!"
    - Odette Berghmans - Founder en kledingontwerpster van Odette en ville, 

"Talent (een voor jou zinvolle invulling van je leven) heeft iedereen. Soms is het een kwestie van het te ontdekken. Sommigen hebben talent om (van) te dromen, maar óók kan je dromend je talent ontdekken. De techniek van 'Lucide Dromen' kan je daarbij op weg helpen. Hoe eenvoudig en hoe moeilijk die is ontdek je via het ervaren talent van Daisy Ip. ... Probeer het 'n keertje."   - D.G. - kunstenaar